ГоловнаПолітика

YouTube заблокував ефір Дніпровської дирекції НСТУ за скаргою Роскомнагляду

Росіянам не сподобався сюжет про бійця "Правого сектору".

YouTube заблокував ефір Дніпровської дирекції НСТУ за скаргою Роскомнагляду
Фото: Скрин-шот

Прямий ефір Дніпровської регіональної дирекції Національної суспільної телерадіокомпанії України на офіційному YouTube-каналі заблоковано через скарги Роскомнагляду на зміст програми "Знай наших" - проекту, присвяченого військовослужбовцям, які перебувають або повернулися з АТО.

Про це повідомляють на сайті НСТУ.

"Компанія YouTube отримала повідомлення від Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) про те, що подані нижче матеріали порушують Федеральний закон Російської Федерації №149-ФЗ "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації". Роскомнагляд додав вказану нижче URL-адресу в заборонений список матеріалів. Якщо Ви не видалите контент, Google може бути змушений заблокувати її", - йдеться в листі YouTube Дніпровській філії НСТУ.

YouTube зажадав заблокувати випуск програми "Знай наших" від 21 жовтня. Він присвячений ветеранові АТО Станіславу Джумаєву, який воював у Донецькому аеропорту в лавах "Правого сектору". В Росії "Правий сектор" визнано екстремістською організацією.

Філія надіслала YouTube відповідь, що не має наміру видаляти програму з інтернету, тому що вона важлива для глядачів регіону, а також тому, що вважає це спробами цензури і втручання у внутрішні справи України. Зараз прямий ефір в акаунті філії Дніпровської регіональної дирекції https://www.youtube.com/c/51dnepr/live заблоковано. Решта контенту, а також відео програми "Знай наших" на офіційному YouTube-каналі телеканалу доступні, як і раніше.

За правилами YouTube, остаточне рішення стосовно ситуації ухвалять після докладного розгляду скарги та відповіді на неї, що може зайняти близько 90 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram