ГоловнаПолітика

"Народний фронт" визначився з кандидатом на посаду судді КС

Сьогодні закінчується термін подачі кандидатур до КС від парламенту.

"Народний фронт" визначився з кандидатом на посаду судді КС
Член ТСК Олег Первомайський
Фото: vru.gov.ua

Фракція "Народного фронту" запропонувала на посаду судді Конституційного Суду кандидатуру доцента кафедри громадянського права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олега Первомайського. Про це LB.ua повідомили у фракції.

Первомайський має право займатися адвокатською діяльністю з 2008 року. Був членом тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції. Також є членом конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманих від корупційних та інших злочинів. На ці посади Первомайського делегували представники "Народного фронту".

Первомайський також брав участь у конкурсі до Верховного Суду, але за результатами тестів і практичного завдання отримав менше за мінімально допустимий бал.

Як повідомили LB.ua в "Народному фронті", Первомайський співпрацює з партією з 2009 року.

Нагадаємо, фракція "Блок Петра Порошенка" висунула кандидатури на посади суддів Конституційного Суду - суддю Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Ірину Завгородню і вченого Михайла Баймуратова.

Сьогодні, 7 листопада, закінчується термін подачі документів для участі в конкурсі на посаду судді КС. У парламенті цим питанням займається Комітет з питань правової політики і правосуддя. Верховна Рада повинна призначити двох суддів у КС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram