ГоловнаСуспільствоЖиття

Забудова Сінного ринку в Києві триває в режимі нон-стоп

Скарги мешканців на постійний шум лишаються без відповіді. 

Скандальне будівництво на місці колишнього Сінного ринку в Києві  не зупиняється ані на державні свята, ані на вихідні, незважаючи на численні скарги громадян до поліції.  

Мешканці на сусідній вулиці Гончара регулярно викликають поліцію через постійний шум ночами й у вихідні, але органи внутрішніх справ лише фіксують порушення і нічого не роблять. 

Ще у квітні  Держархбудінспекція визнала наявність порушень державних стандартів на будівництві, проте зведення будівель триває всупереч приписам профільного відомства.

До кінця літа будівництво потрапило в поле зору Кабміну, який створив міжвідомчу робочу групу з питань законності будівництва ряду об'єктів Києва, що викликають суспільний резонанс. Перше засідання цієї групи, де зокрема порушувалося питання будівництва на Сінному ринку, відбулося 23 серпня.

Нагадаємо, на місці Сінного ринку планується побудувати 14 будинків площею 113 тис. квадратних метрів. Висота будівель, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, яку планують забудувати, розміщено 9 пам'яток місцевого значення та 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких із цих будівель після початку будівництва з'явилися тріщини.

Активісти наполягають на тому, щоб щільність і висотність забудови була знижена, однак забудовник відмовився йти на компроміс. При цьому під час видачі дозвільних документів і веденні будівництва активісти виявили значні порушення.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram