ГоловнаПолітика

Аваков відкликав силовиків з-під Верховної Ради (оновлено)

Наметове містечко більше не охороняють.

Аваков відкликав силовиків з-під Верховної Ради (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розпорядився відкликати поліцію і Нацгвардію, що охороняли громадський порядок у наметовому містечку біля Верховної Ради. Про це він написав у твіттері.

"Витрачати державні ресурси й охороняти далі цей мотлох під Радою - більше не маємо наміру. Дав команду зняти сили МВС з охорони периметра", - написав міністр.

Оновление. Оновлення. Один з організаторів протесту під Радою Семен Семенченко написав у фейсбуці, що силовики дійсно покинули площу перед ВР.

Нагадаємо, активісти перебувають під Верховною Радою з 17 жовтня.

Тоді представники різних політичних сил і громадських організацій, зокрема: "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі, "Батьківщина", "Самопоміч", "Громадянська позиція", "Демальянс", "Свобода" і Національний корпус встановили намети. Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

Після цього Верховна Рада направила до Конституційного Суду законопроекти щодо скасування імунітету, але відмовилася змінювати виборчу систему. Законопроект про Антикорупційний суд досі не внесено до парламенту.

19 жовтня громадська організація "Реанімаційний пакет реформ", "Центр протидії корупції", "Громадянська платформа", "Демальянс", "Самопоміч" та інші заявили про наміри продовжувати протест "іншими методами" і пішли з наметового містечка під Радою. Водночас "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі прийняв рішення продовжувати акцію під Верховною Радою. У наметах також вирішили залишатися прихильники депутатів від "Самопомочі" Єгора Соболєва та Семена Семенченка.

Пізніше Саакашвілі заявив, що після 7 листопада наметове містечко можуть згорнути.

На 29 жовтня громадський порядок охороняли 700 поліцейських і нацгвардійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram