ГоловнаПолітика

Клімкін прокоментував заяву голови МЗС Угорщини про перегляд УА

"Планую обговорити всі питання 12 жовтня в Будапешті".

Клімкін прокоментував заяву голови МЗС Угорщини про перегляд УА
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Павло Клімкін здивований ініціативою міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто про перегляд Угоди про асоціацію України та Євросоюзу.

Про це йдеться в твіттері українського міністра.

"Дуже здивований заявами голови МЗС Угорщини про перегляд Угоди про асоціацію. Планую обговорити всі питання 12 жовтня в Будапешті. Для нас перегляд Угоди про асоціацію можливий лише в контексті забезпечення чіткої європейської перспективи України. Підтверджую готовність до діалогу з Угорщиною на всіх рівнях. Будемо говорити про все, в т. ч. про видачу громадянам України угорських паспортів і не тільки... Запрошую наших європейських партнерів відвідати Закарпаття. Планую візит іноземних послів у цей регіон, безпосереднє спілкування з його жителями", - заявив він.

Нагадаємо, Клімкін пропонував Сіярто разом поїхати в Закарпатську область і поспілкуватися з представниками угорської національної меншини, на що угорський міністр відповів відмовою. Сіярто також пообіцяв ініціювати консультативну нараду міністрів закордонних справ, щоб переглянути Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Сіярто вкрай негативно налаштований стосовно України в зв'язку з прийняттям закону "Про освіту". У ньому передбачено, що діти з нацменшин в Україні зможуть навчатися рідною мовою тільки в перших класах, а з середньої школи предмети викладатимуть державною мовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram