ГоловнаПолітика

Оголошено переможців першого конкурсу журналістських розслідувань імені Василя Сергієнка

Журналіста Сергієнка вбили 2014 року.

Оголошено переможців першого конкурсу журналістських розслідувань імені Василя Сергієнка
Фото: serhienko.org

6 жовтня в Києві оголосили лауреатів першого конкурсу журналістських розслідувань імені Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка. За даними організаторів, на розгляд експертної комісії надійшли 282 матеріали.

Оцінювала роботи конкурсантів спеціальна експертна рада, до якої увійшли публіцист Віталій Портніков, телеведуча Соня Кошкіна, професори Сергій Квіт, Микита Василенко і Валерій Іванов, шеф-редакторка інтернет-видання «Детектор медіа» Наталія Лигачова, журналісти Володимир Мостовий, Юрій Бондар, Дмитро Лиховій, Михайло Шаманов, Ростислав Мартинюк, представники регіональних ЗМІ Тетяна Воронцова, Юрій Грицик.

Список переможців:

Найкраще розслідування в місцевих друкованих ЗМІ: Євген Гапич, «Вільне.ПРЕСА», Львів. «“Сміттєві” війни: фільтрат – коломиянам, мільйони – бізнесменам»Найкраще розслідування в загальнонаціональних друкованих ЗМІ: Олег Перетяка, «Дзеркало тижня», «Оренда у військовому відомстві: корупція чи шахрайство».

Найкраще розслідування в місцевих інтернет-ЗМІ: Олена Чернишова, «Ні корупції», Одеса. «Маленький бізнес в онкодиспансері або як в Одесі хворі двічі платять за ліки».

Найкраще розслідування в загальнонаціональних інтернет-ЗМІ: Валерія Єгошина, «Схеми. Корупція в деталях». «Київ: Спадок у руїнах».

Найкраще розслідування на місцевому ТБ:Олександр Мамай, Наталя Мальцева. «Стоп корупції». 5 канал. «Корупційні схеми незаконного видобутку піску у Київський області».

Найкраще телевізійне розслідування: Дарина Отченашенко, ICTV. «Зеки-раби».

Найкраще розслідування громадських активістів, блогерів: Олександр Волошин, проект «Хто купив Україну»і Євген Лісічкін, «Тендерний покер: Як у Кернеса грають з ProZorro».

Гран-прі від організаторів конкурсу отримала Тетяна Заровня (ОРД) за розслідування вбивства Василя Сергієнка «Безкарність “Панди” як дзеркало контрреволюції, що перемогла».

Нагадаємо, корсунського журналіста Василя Сергієнка вбили 2014 року. 4 квітня 2014 року його викрали в Корсунь-Шевченківському Черкаської області і пізніше вбили, а тіло сховали в лісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram