ГоловнаПолітика

Закон про пенсійну реформу набуде чинності 11 жовтня

Документ опубліковано в офіційній парламентській газеті "Голос України".

Закон про пенсійну реформу набуде чинності 11 жовтня
Фото: Владислав Мусиенко

Закон про пенсійну реформу опубліковано в офіційній парламентській газеті "Голос України" і набуде чинності наступного дня після публікації, тобто 11 жовтня.

Про це повідомляють на сайті Кабінету Міністрів.

"Це означає, що із завтрашнього дня (11 жовтня) ми починаємо процес підвищення пенсій", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман у своєму відеозверненні.

Він заявив, що рішення про проведення пенсійної реформи було для нього "справою честі". "Я боровся за те, щоб вона (реформа) стала реальністю", - додав прем'єр.

Гройсман також підкреслив, що головний пріоритет влади - підвищення рівня життя людей.

"Українці натерпілися. Україна повинна нарешті стати успішною, щоб люди відчували зміни, збільшення своїх доходів, зміни якості життя. Вважаю, що це реальність. Я знаю, що ми будемо і далі перемагати", - заявив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, згідно з прийнятими змінами, з 1 жовтня мінімальний розмір пенсії зросте з 1312 до 1452 гривень.

Пенсійна реформа також передбачає підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років у 2018 році і до 35 років щорічно до 2028 року.

З 2019 року планують ввести накопичувальну систему. Учасниками накопичувальної системи пенсійного страхування є особи, які станом на 1 січня 2019 року підпадатимуть під загальнообов'язкове державне пенсійне страхування відповідно до чинного закону.

Звідки в Пенсійному фонді гроші на осучаснення пенсій і дострокове підвищення мінімальної пенсії, LB.ua раніше розповів міністр соцполітики Андрій Рева.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram