ГоловнаПолітика

Україна і Туреччина підписали низку угод про співпрацю

Президенти країн зустрілися в Києві.

Україна і Туреччина підписали низку угод про співпрацю
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко і президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган за результатами Шостого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Турецькою Республікою підписали Спільну заяву.

"Сьогоднішні наші домовленості, безумовно, сприятимуть підвищенню і нарощуванню масштабів співробітництва", - цитує Петра Порошенка його прес-служба.

Голова держави також зазначив, що підписана двостороння угода про захист інвестицій і зміни, які були внесені в угоду про уникнення подвійного оподаткування, нададуть додатковий поштовх двосторонній взаємодії.

Українська та турецька сторони також підписали План дій з розвитку двосторонніх відносин між Україною і Туреччиною на 2017-2019 рр.

За підсумками Стратегічної ради було підписано Меморандум про співпрацю між Дипломатичною академією України при МЗС України та Дипломатичною академією Турецької Республіки. Документ підтверджує готовність двох навчальних закладів до розвитку співпраці в освітній сфері, сприяє обміну науковим досвідом та розвитку навчальних програм між Дипломатичною академією України при МЗС України та Дипломатичною академією Турецької Республіки при МЗС.

Також було підписано Угоду між урядом України та урядом Турецької Республіки про внесення змін до угоди про взаємне сприяння та захист інвестицій між двома країнами. Документ визначає порядок сприяння залученню взаємних інвестиції з Туреччини в Україну і з України до Туреччини, визначає механізм їх взаємного захисту на територіях обох держав, сприяє справедливому і рівноправному режиму інвестування.

Крім того, підписано Протокол між урядами про внесення змін до угоди про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на дохід і майно, Імплементаційний протокол між Кабінетом Міністрів України та урядом Турецької Республіки про співробітництво в галузі географічної інформації.

Також були підписані контракти між українськими та турецькими компаніями в оборонній сфері.

Раніше Президент Петро Порошенко заявив, що Україна зацікавлена в збільшенні представництва Туреччини в моніторинговій місії ОБСЄ і розраховує на підтримку розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram