ГоловнаПолітика

П'ятьох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" суд залишив під арештом

Рішення приймалося в закритому режимі.

П'ятьох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" суд залишив під арештом

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 9 жовтня продовжив терміни утримання під вартою п'ятьом фігурантам сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір".

Таким чином, Айдера Саледінова, Еміля Джемаденова, Рустема Ісмаїлова, Узеіра Абдуллаєва і Теймура Абдуллаєва залишили під вартою до 11 грудня 2017 року, повідомляє Крым.Реалии.

У понеділок суд ухвалив рішення розглядати питання про продовження запобіжного заходу п'ятьом фігурантам сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" в закритому режимі.

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані у цій справі російськими правоохоронними органами - переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці і кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" в 2003 році, включивши в список 15 об'єднань, названих "терористичними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram