ГоловнаПолітика

Рада розглядає новий закон про КС із заблокованою трибуною, криками і сварками

Геращенко обізвала присутніх біля трибуни "фріками".

Рада розглядає новий закон про КС із заблокованою трибуною, криками і сварками
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада в четвер, 13 липня, узялася до розгляду нової редакції закону про Конституційний Суд №6427-д у другому читанні. При цьому трибуна парламенту заблокована, а обговорення супроводжується безперервними криками і сварками.

Біля трибуни зібралися представники "Самопомочі", представники групи "Єврооптимісти", "Свободи". Вони за допомогою мегафона вимагають передусім розглянути питання зняття депутатської недоторканності. Їхні виступи супроводжуються уїдливими коментарями Ірини Геращенко, яка веде засідання.

Депутата Юрія Дерев'янка, наприклад, вона назвала депутатом, який намагається "хоч якось звернути на себе увагу", а Василю Чумаку порадила кричати в мегафон "у дружини на кухні". Врешті-решт, вона обізвала депутатів біля трибуни "фріками".

Заяви Геращенко розлютили навіть іншу віце-спікерку Оксану Сироїд. "Дії голови порушують регламент, тому що голова дає оцінку цим подіям і оцінки народним депутатам", - заявила вона, відмовившись коментувати свої поправки.

Верховна Рада прийняла за основу нову редакцію закону "Про Конституційний Суд" 22 червня. Цей проект закону - один з ключових у судовій реформі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram