ГоловнаПолітика

Навальний: проблема Криму не виглядає такою, що вирішується

"Ця штука буде отруювати наше життя ще довгі, довгі роки".

Навальний: проблема Криму не виглядає такою, що вирішується
Фото: EPA/UPG

Російський опозиційний політик Олексій Навальний, який заявив про намір брати участь у виборах президента в 2018 році, в інтерв'ю Reuters зізнався, що не зможе вирішити проблему Криму, якщо очолить Росію.

"Проблема Криму не виглядає такою, що вирішується, і я на всіх зустрічах говорю, що не вважаю, що Путін, я, або будь-який інший президент в близькому майбутньому може цю проблему вирішити. Це, безумовно, були незаконні дії, які не можна відмотати назад, як кіноплівку, і не можна передбачити. Там уже нічого не зробиш. Все, що можна зробити, це провести законний референдум. Але ця штука буде отруювати наше життя ще довгі, довгі роки. Я обіцяю провести чесний референдум. Але чесно кажу, я не знаю, як цю проблему вирішити", - заявив він.

Нагадаємо, що голова ЦВК Росії Елла Памфілова в середині червня заявила, що Навальний не зможе балотуватися на майбутні вибори президента РФ як кандидат через судимість.

На початку лютого 2017 року Навального визнали винними в розкраданні майна підприємства "Кіровліс". Він отримав п'ять років умовно.

Референдум "під дулами" про статус регіону відбувся в Криму і Севастополі 16 березня 2014 року. Згідно з "офіційними" даними за входження Криму до складу Росії в республіці проголосували 96,77% виборців, у Севастополі - 95,6%. "Верховна Рада" АРК і "Міська рада" Севастополя затвердили результати референдуму 17 березня. При цьому згодом рада з прав людини при Путіні визнала, що явка і результати референдуму в Криму сильно завищені.

Генеральна Асамблея ООН 27 березня 2014 прийняла резолюцію про свою прихильність до територіальної цілісності України в її кордонах, визнаних міжнародним співтовариством.. Верховна Рада України від 15 квітня 2014 року прийняла закон, згідно з яким Крим і Севастополь були оголошені окупованими Росією територіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram