ГоловнаПолітика

Рада схвалила затримання і арешт Добкіна

Луценко викликав нардепа на допит у ГПУ.

Рада схвалила затримання і арешт Добкіна
Фото: www.pr.lg.ua

Верховна Рада зняла депутатську недоторканність, а також дала згоду на затримання і арешт народного депутата Михайла Добкіна (фракція "Опозиційний блок").

За зняття з нього депутатської недоторканності проголосували 288 парламентаріїв, за залучення до відповідальності - 250 і за затримання й арешт - 242.

Як повідомляє "112 Україна", сам Добкін у своєму виступі заявив, що міськрада Харкова "не ухвалила жодного протизаконного рішення" в той час, коли він був мером.

"Я абсолютно впевнений, що Харківська міська рада, яка працювала за часів, коли я був харківським міським головою, не ухвалила жодного протизаконного рішення", - сказав Добкін.

Під час засідання парламенту генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Добкіна викликали на допит у Генпрокуратуру в п'ятницю.

"Народному депутату Добкіну М.М. оголошую виклик у ГПУ завтра на 14:00. Сподіваюся, до цього часу суд ухвалить всі необхідні рішення, які дадуть нам можливість реалізувати рішення ВРУ", - сказав Луценко.

Нагадаємо, 29 червня Луценко вніс у Раду подання на притягнення до кримінальної відповідальності, про надання згоди на затримання та арешт Добкіна. У ГПУ заявили, що в діях Добкіна вбачаються ознаки зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок Харкова вартістю понад 220 млн гривень.

Раніше, в середу, регламентний комітет Ради підтримав зняття недоторканності з Добкіна, але при цьому не підтримав його затримання і арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram