ГоловнаПолітика

Рада змінила процедуру обрання омбудсмена з таємної на відкриту

Раніше уповноваженого призначали і звільняли таємним голосуванням шляхом подачі бюлетенів.

Рада змінила процедуру обрання омбудсмена з таємної на відкриту
Фото: пресс-служба президента

Депутат Алексєєв (БПП) підтверджує зміну процедури обрання омбудсмена з таємної на відкриту.

Парламент змінив процедуру обрання уповноваженого з прав людини з таємної на відкриту.

Про це повідомив заступник голови комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя Сергій Алексєєв. "Змінилося з таємного голосування на відкрите", - сказав він.

Як повідомляли, Рада прийняла нову редакцію закону "Про Конституційний Суд". У прикінцевих положеннях прийнятого закону міститься зміна до законів "Про регламент Верховної Ради" і "Про уповноваженого Верховної Ради з прав людини".

Рада встановила, що рішення про призначення та звільнення омбудсмена приймається відкритим голосуванням більшістю голосів депутатів від конституційного складу парламенту (мінімум 226). Раніше уповноваженого призначали і звільняли таємним голосуванням шляхом подачі бюлетенів.

Нагадаємо, в травні ОБСЄ закликала Раду змінити процедуру призначення омбудсмена і забезпечити відкриті консультації за участю громадянського суспільства для обрання нового уповноваженого з прав людини.

Термін повноважень чинного омбудсмена Валерії Лутковської завершився 27 квітня 2017 року, вона претендує на другий термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram