ГоловнаПолітика

Комітет Ради підтримав зняття недоторканності з Добкіна

Висновки комітету будуть направлені спікеру парламенту Парубію.

Комітет Ради підтримав зняття недоторканності з Добкіна
Фото: Макс Требухов

Регламентний комітет вважає подання на зняття недоторканності з депутата Ради Михайла Добкіна (фракція "Опозиційний блок") законним і мотивованим, але водночас не підтримав затримання і арешт.

Відповідне рішення було ухвалено під час засідання комітету.

"Комітет вважає, що подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Добкіна Михайла Марковича... є достатнім з точки зору поданих матеріалів, законним і мотивованим, оскільки ініційоване та подане належним суб'єктом подання", - озвучив висновки комітету перший заступник голови комітету Павло Пинзеник (фракція "Народний фронт").

Він додав, що це подання, пояснення Добкіна і висновки комітету будуть направлені спікеру парламенту Андрію Парубію.

Добкіна підозрюють у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Генпрокуратура вбачає в його діях ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайства з метою заволодіння близько 78 га земельних ділянок Харкова оціночною вартістю понад 220 млн гривень.

Луценко під час засідання комітету повідомив, що для встановлення вартості землі та розміру збитків була проведена експертиза.

Зі свого боку, Добкін заявив, що 47,5 з 76,8 гектарів виділених у 2008 році житлово-будівельним кооперативам земельних ділянок, на яких не було розпочато будівництво, були повернуті в комунальну власність до 2011 року включно.

Водночас Луценко зазначив, що Генпрокуратура не володіє інформацією про повернення цих земельних ділянок у комунальну власність.

Нагадаємо, 29 червня Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Добкіна. Слідство інкримінує йому участь у змові з метою незаконного заволодіння 78 га землі в Харкові вартістю понад 220 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram