ГоловнаПолітика

Луценко попросив Раду дозволити арешт Добкіна (оновлено)

Нардепу від Опоблоку інкриміновано земельні махінації.

Луценко попросив Раду дозволити арешт Добкіна (оновлено)
Фото: president.gov.ua

Генпрокурор Юрій Луценко вніс у Верховну Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата Михайла Добкіна.

У його діях вбачають ознаки навмисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем і сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок Харкова нормативною вартістю понад 220 млн грн, написав Луценко у фейсбуці.

Про претензії до Добкіна і мера Харкова Геннадія Кернеса через земельні махінації в Харкові Луценко заявляв ще у вересні минулого року.

Оновлення. Прес-секретар Луценка Лариса Сарган у фейсбуці уточнила, що в результаті махінацій з власності територіальної громади Харкова вивели 61 га, сума збитків оцінюється в 178,6 млн гривень

Добкіну інкриміновано ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою, що завдало тяжких наслідків, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

"Крім того, Добкін, діючи умисно, повторно, в інтересах голови ОК«Житлобуд-1», сприяв останньому в реалізації злочинного наміру щодо заволодіння земельними ділянками на території Харкова шляхом обману, чим вчинив кримінальний злочин, передбачений ч.5 ст .27, ч.4 ст.190 КК України", - додала Сарган.

Ч.4 ст.190 КК - шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою - передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 21 червня Луценко вніс у Раду подання на зняття недоторканності з нардепів Андрія Лозового, Олеся Довгого, Євгена Дейдея, Борислава Розенблата і Максима Полякова.

ГПУ розраховує, що Рада розгляне подання на нардепів до того, як у середині липня піде на літні канікули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram