ГоловнаПолітика

Львів заплатить 600 млн гривень обладміністрації за вивезення сміття в 2017-2019

Повноваження з вивезення ТПВ передано на два роки.

Львів заплатить 600 млн гривень обладміністрації за вивезення сміття в 2017-2019

Львівська міськрада в четвер схвалила передачу Львівській обласній адміністрації повноважень з вивезення та захоронення сміття з території міста. Ці повноваження передано на два роки (до 31 червня 2019).

Як повідомив мер Львова Андрій Садовий, за це місто заплатить обладміністрації 150 млн грн у 2017 році, 300 млн грн в 2018 році і 150 млн грн в 2019 році.

"Пішли на цей крок у відповідь на ультиматум представника державної влади, який минулого тижня офіційним листом повідомив громаду Львова, що тільки за таких умов з міста буде знята сміттєва облога. Додаткові вимоги пана губернатора, які він сьогодні озвучив на ранковій зустрічі з керівниками фракцій, щодо добровільної відмови міста від будівництва сміттєпереробного заводу, відкинули. Також відкинули вимогу назавжди передати питання ТПВ у руки державної влади", - написав Садовий у фейсбуці.

Влада Львова буде реалізувати стратегію Zero Waste Lviv, яка з сьогоднішнього дня стала офіційною програмою Львівської міської ради і має намір побудувати сміттєпереробний завод на території ТЕЦ-2.

"Розробка проектної частини вже в процесі", - підсумував Садовий.

Нагадаємо, 22 червня губернатор Львівської області Олег Синютка заявив, що обласна влада здатна за 20 днів очистити переповнені сміттєві майданчики, налагодити системне вивезення сміття зі Львова і до 2019 року побудувати сучасний завод з вторинної переробки і утилізації твердих побутових відходів. Він закликав владу Львова передати комунальне підприємство "Львівспецкомунтранс" у тимчасове управління ОДА і виділити 300 млн гривень з розрахунку на рік.

23 червня Садовий погодився передати повноваження з вивезення сміття Львівській обласній державній адміністрації, хоча і назвав це ультиматумом з боку центральної влади.

З цього дня обладміністрація почала вивозити сміття зі Львова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram