ГоловнаПолітика

У Києві розпочала роботу "Муніципальна варта"

Перші 36 вартових отримали посвідчення в четвер.

У Києві розпочала роботу "Муніципальна варта"
Фото: facebook.com/merkieva

У четвер, 29 червня, в Києві отримали посвідчення перші 36 представників нового громадського формування охорони правопорядку "Муніципальна варта".

Про це повідомила прес-служба мера Києва Віталія Кличка.

Київське міське громадське формування охорони громадського порядку і державного кордону "Муніципальна варта" буде працювати в усіх районах Києва у співпраці з представниками підрозділів Національної поліції. Підрозділ буде допомагати поліцейським забезпечувати і підтримувати правопорядок у столиці України. Йдеться, зокрема, про вирішення проблем незаконної торгівлі, неправильного паркування, патрулювання вулиць.

"Ми всіляко допомагаємо поліції, в рамках міської програми "Безпечна столиця" створили, зокрема, єдиний дата-центр, встановлюємо камери відеоспостереження на вулицях міста. І створення "Муніципальної варти" - це результат наших зусиль для допомоги поліції в забезпеченні правопорядку на вулицях Києва. Адже не секрет, що питання безпеки - одне з головних, яке турбує не тільки киян, а й усіх українців", - прокоментував нинішню подію Кличко.

У Муніципальну варту увійшли учасники АТО, які повернулися з Донбасу і хочуть допомогти в забезпеченні правопорядку в Києві. Уже створено районні підрозділи Муніципальної варти, призначено їх керівників. Незабаром з'явиться окрема "гаряча лінія".

Муніципальна варта працює на громадських засадах, але місто планує виділити гроші на її фінансування.

Загалом у формування повинні увійти 100 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram