ГоловнаПолітика

МЗС рекомендувало українцям відмовитися від поїздок до Єгипту та Індії

На території цих країн активізувалися радикальні терористичні угруповання.

МЗС рекомендувало українцям відмовитися від поїздок до Єгипту та Індії
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ України рекомендує найближчим часом утриматися від поїздок у Єгипет і Індію в зв'язку зі складною ситуацією з безпекою в цих країнах.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"У зв'язку з прийняттям парламентом Арабської Республіки Єгипет 04.07.2017 року рішення про продовження терміном на три місяці надзвичайного стану в країні, Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України переглянути свої плани щодо відвідування Єгипту протягом дії в державі надзвичайного стану, і, по можливості, утриматися без крайньої необхідності від поїздок до цієї держави, в т. ч. з туристичною метою", - йдеться в повідомленні.

Згадані попередження викликані суттєвою активізацією на території Єгипту радикальних терористичних угруповань, включаючи ІДІЛ, які все частіше здійснюють терористичні акти проти мирних громадян з урахуванням їх релігійної приналежності.

Громадянам, які вже перебувають у Єгипті, рекомендується зважити наявні ризики подальшого перебування на території цієї держави і неухильно дотримуватися порад, які дає відомство:

- не рекомендується здійснювати поїздки і перебувати на півночі та в центральній частині Синайського півострова, а також у пустельних районах на захід від долини річки Ніл;

- проявляти пильність під час відвідування північного узбережжя Єгипту, столиці країни і дельти річки Ніл, туристичних місць в її долині, на узбережжі Червоного моря (курорти міст Хургада, Ель-Гуна, Сафага, Затоки Макаді і Затоки Сома), а також південної частини Синайського півострова (курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).

У разі перебування в курортних місцях Єгипту наполегливо рекомендується проявляти підвищену увагу і обережність, утримуватися від виїзду за межі місць організованого відпочинку, які є під охороною і наглядом сил безпеки. У разі необхідності виїзду за межі місць організованого відпочинку громадянам слід повідомляти про це адміністрацію готелю, рідних або представників туроператора.

Крім того, рекомендується бути особливо обережними під час святкування в Єгипті релігійних (у т. ч. християнських) свят, і, по можливості, утриматися від відвідування релігійних святинь.

Також, з огляду на загострення ситуації безпеки в штаті Західна Бенгалія Республіки Індія, в т. ч. у районі Дарджилінг, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України утриматися на цьому етапі від поїздок із туристичною метою в зазначений регіон країни до стабілізації ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram