ГоловнаСуспільствоЖиття

Вищий суд Індії заборонив викидати сміття в річку Ганг

Рішення Національного трибуналу є обов'язковими до виконання, але їх часто оскаржують у вищих інстанціях

Вищий суд Індії заборонив викидати сміття в річку Ганг
Фото: EPA/UPG

Вищий суд Індії з питань навколишнього середовища заборонив викидати сміття ближче, ніж за 500 метрів від берега річки Ганг і встановив штраф у розмірі близько 800 доларів.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Суд також постановив, щоб влада штату Уттар-Прадеш прибрала від берегової лінії сотні фабрик, що забруднюють річку хімікатами і промисловим сміттям. Водночас, наголошується, що заводи - головне місце працевлаштування багатьох людей в цьому регіоні.

Рішення Національного трибуналу є обов'язковими до виконання, але їх часто оскаржують у вищих судах та Верховному суді Індії. Крім того, суд не має власного органу для втілення своїх рішень або контролю за ними, і в цьому питанні змушений покладатися виключно на місцеву владу.

Річка Ганг - священна для індусів, проте в останні десятиліття рівень її забруднення індустріальним сміттям і мертвими тілами, які скидають в річку сім'ї померлих, не маючи можливості дозволити собі церемонію поховання, викликає занепокоєння.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді обіцяв виділити кілька мільярдів доларів для масштабного очищення річки, але за словами активістів, цей процес все ще дуже повільний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram