ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов закликав активніше шукати російську агентуру для обміну на заручників-українців

"Ми не можемо зупиняти боротьбу за звільнення наших громадян".

Турчинов закликав активніше шукати російську агентуру для обміну на заручників-українців
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов запевнив, що Україна продовжить домагатися звільнення і повернення на Батьківщину всіх громадян, незаконно утримуваних у Росії.

Про це він заявив у своєму зверненні з нагоди дня народження незаконно засудженого в РФ режисера Олега Сенцова, повідомляють на сайті РНБО.

"Третій рік він зустрічає його в катівнях російського гестапо. З першого дня арешту він тримався мужньо і гідно. Його не змогли зламати ні тортури, ні обіцянки звільнення в обмін на співпрацю, тому російська ФСБ не робила з його процесу телевізійного шоу, тому його продовжують тримати за ґратами. Сенцов, Сущенко, Кольченко... Дуже боляче, що до цього беззаконня Путіна почали звикати не тільки за кордоном, а й в Україні", - зазначив Турчинов.

"Ми не можемо зупиняти боротьбу за звільнення наших громадян, поки хоч один український патріот незаконно перебуває за ґратами в Росії", - додав він.

Турчинов також підкреслив, що українській стороні необхідно активізувати роботу для звільнення заручників.

"Бракує аргументів, щоб змусити РФ звільнити захоплених заручників? Необхідно їх знаходити, посиливши зусилля контррозвідки і військових, у виявленні російської агентури, військових злочинців і колабораціоністів, яких можна обміняти на наших патріотів!" - зазначив секретар РНБО.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією ФСБ затримала Сенцова, звинуватила у плануванні терактів і вивезла до Москви. Через рік російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії, незважаючи відсутність доказів. Сенцов також не визнав своєї провини.

До звільнення українського режисера неодноразово закликали світова кінематографічна громадськість і представники міжнародних організацій.

Сьогодні Сенцов відзначає в російській в'язниці свій 41-й день народження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram