ГоловнаСуспільствоЖиття

Вищий госпсуд розгляне законність заборони Київради на продаж алкоголю вночі

Засідання призначено на 25 липня.

Вищий госпсуд розгляне законність заборони Київради на продаж алкоголю вночі
Фото: bereznyaki.org

Вищий господарський суд призупинив виконання рішення Госпсуду Києва про скасування рішення Київської міської ради про заборону продажу алкогольних напоїв з 23:00 до 10:00.

Про це йдеться в ухвалі суду від 6 липня.

Раніше за позовом Київського обласного відділення Антимонопольного комітету госпсуд зобов'язав Київраду скасувати його рішення від 22 вересня 2016 року про це обмеження, угледівши в ньому порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Після цього Київрада звернулася зі скаргою в апеляційний госпсуд, який відмовився її задовольнити і залишив рішення госпсуду без змін.

Тепер Вищий госпсуд ухвалив касаційну скаргу і вирішив призупинити виконання відповідного рішення госпсуду до моменту закінчення перегляду касації. Крім того, ВГСУ відмовив київському відділенню АМКУ в задоволенні клопотання про повернення матеріалів справи до госпсуду.

Розгляд касаційної скарги Київради призначено на 25 липня.

Нагадаємо, в грудні минулого року київське відділення АМКУ зобов'язало Київраду в місячний термін скасувати заборону на продаж алкоголю вночі, проте це рішення столичні депутати проігнорували.

10 квітня Госпсуд Києва за позовом цього відділення АМКУ зобов'язав Київраду скасувати заборону.  13 квітня Київрада подала апеляцію і заявила, що заборона залишається чинною.

Крім заборони продавати алкоголь у магазинах вночі, в столиці з березня 2016 року чинна повна заборона на продаж алкоголю в кіосках, незважаючи на спроби домогтися його скасувати в судах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram