ГоловнаПолітика

Судді Вищого госпсуду Ємельянову дозволили виїжджати за кордон

Служитель Феміди цим правом скористався негайно.

Судді Вищого госпсуду Ємельянову дозволили виїжджати за кордон
Артур Емельянов
Фото: http://mignews.com.ua

Судді Вищого господарського суду Артуру Ємельянову, підозрюваному в незаконному розподілі справ, дозволили виїжджати за кордон.

Про це свідчить висновок Подільського райсуду Києва від 8 червня, оприлюднений в Єдиному реєстрі судових рішень.

Слідчий просив суд продовжити Ємельянову запобіжний захід у вигляді застави з низкою зобов'язань на два місяці. Ці зобов'язання включають заборону на виїзд за межі Київської області, здачу іноземного паспорта.

Однак суд задовольнив клопотання частково - запобіжний захід продовжив, але заборону на виїзд за кордон скасував.

У документі це аргументовано тим, що Ємельянов має хронічну хворобу (защемлення нерва спини), яку раніше лікував у Німеччині, а також тим, що донька судді живе в Австрії.

Журналіст Наталія Седлецька тим часом повідомляє, що зустріла Ємельянова в аеропорту під час проходження паспортного контролю на виліт до Австрії.

Нагадаємо, Ємельянов з осені минулого року перебуває під заставою в розмірі 1,5 млн гривень.

18 жовтня 2016 року Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому голові Вищого господарського суду Віктору Татькову та колишньому заступнику голови суду Артуру Ємельянову в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ. Татьков виїхав за кордон, нібито на лікування, до вручення йому підозри.

У 2015 році Держфінмоніторинг домігся арешту 13 млн швейцарських франків (майже 300 млн гривень) на закордонних рахунках судді Артура Ємельянова. Разом із тим, як повідомляли ЗМІ, банкір, екс-співласник банку "Родовід" Сергій Дядечко допоміг Ємельянову уникнути арешту цих коштів. Дядечко підтвердив у суді, що панамська компанія Restwood Products Corporation, рахунком якої в банку Liechten Steinische Landes-Bank AG, за даними Генпрокуратури, розпоряджалася екс-дружина судді Ємельянова Світлана, належить йому. Печерський райсуд Києва визнав, що у ГПУ немає достатніх доказів, що Світлана Ємельянова розпоряджалася цими грошима, і відхилив клопотання про арешт цих грошових коштів.

Татьков та Ємельянов - вихідці з Донецької області. За даними ЗМІ, за часів Януковича вони створювали систему "донецького правосуддя" в київських судах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram