ГоловнаПолітика

Суди арештували майно колишніх податківців на 888 млн гривень

Про підозру оголошено 45 особам.

У рамках розслідування у справі про створення злочинного угруповання часів екс-президента Віктора Януковича та Олександра Клименка суди арештували майно на загальну суму 888 млн 452 тис. гривень.

Про це повідомив на брифінгу військовий прокурор Руслан Кравченко.

Про підозру оголошено 45 особам, з них 17 - перебувають у розшуку, ще 28 підозрюваних у цей час перебувають на території країни. За словами Кравченка, всім обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави або просто заставу. Загальна сума застав - 472 млн 137 тис. гривень.

Кравченко також зазначив, що сума збитків, завданих державі, становить майже 96 млрд гривень, і вона вже підтверджена результатами судово-економічної експертизи. За словами прокурора, зазначені кошти планували використати для соціальних виплат.

"У цей час відбувається процес арешту майна підозрюваних - ідеться про арешт власності на загальну суму 888 млн 452 тис. грн", - зазначив Кравченко.

Фото: gp.gov.ua

Також він назвав "лідерів" за рівнем арештованих статків. Так, наприклад, у колишнього керівника Державної податкової інспекції Святошинського району Києва арештовано 20 квартир і інших об'єктів нерухомості на 283 млн 564 тис. гривень; у екс-голови ДПІ Києва через суди накладено арешт на нерухомість вартістю майже 202 млн грн.

Під час обшуків у фігурантів знайдені картини, старовинні ікони, зброя, дорогоцінні годинники, дорогоцінні метали.

Фото: gp.gov.ua

Нагадаємо, 24 травня правоохоронці провели в 15 областях України операцію стосовно колишніх керівників регіональних підрозділів податкової. Було затримано 23 колишніх податківці. Їм інкримінують участь у схемі зі збору грошей із підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюють в 96 млрд гривень.

Незабаром прокуратура повідомила колишнього міністра доходів і зборів Клименка про підозру у справі про "податкові майданчики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram