ГоловнаЕкономікаДержава

Арештоване майно екс-міністра Клименка передали Нацагентству з повернення активів

В управління Нацагентства передані 154 об'єкти нерухомості.

Арештоване майно екс-міністра Клименка передали Нацагентству з повернення активів
Фото: www.donbass.ua

Головна військова прокуратура передала Національному агентству з виявлення, розшуку та управління корупційними активами арештоване в Україні майно, яке належить колишньому міністру доходів і зборів Олександру Клименку та його оточенню.

Про це повідомив на брифінгу військовий прокурор Анатолій Матіос.

Зокрема, в управління Нацагентства передані 154 об'єкти нерухомості, а саме - 77 елітних квартир у Печерському районі Києва, 17 недобудованих будинків у Козині Київської області, майно охоронної структури "Скіф", а також база відпочинку в Київській області.

Крім того, агентству передані 22 елітні автомобілі і 1 тис. залізничних напіввагонів вартістю 900 млн гривень.

Матіос також повідомив, що військова прокуратура арештувала 20 млн доларів у Ліхтенштейні, які належать Клименкові та його оточенню.

В Україні прокуратура арештувала 5 млн доларів в одному з банків, що належать Клименкові, і корпоративні права на 400 млн гривень.

Нагадаємо, Клименка підозрюють в організації схеми зі збору грошей з підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюється на суму 96 мільярдів гривень.

У липні Печерський райсуд Києва ухвалив передати 1000 нових напіввагонів компанії Клименка в оперативне управління ПАТ "Укрзалізниця".

Раніше генпрокурор Юрій Луценко оцінював арештоване майно Клименка на суму 6 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram