ГоловнаПолітика

Електронні державні реєстри України від кібератаки не постраждали

Держспецзв'язку контролює ситуацію.

Електронні державні реєстри України від кібератаки не постраждали
Фото: autocentre.ua

Жоден державний е-ресурс, який був захищений загальним контуром кіберзахисту, реалізованої Держспецзв'язку в Cистемі захищеного доступу до Інтернету, не постраждав у результаті кібератаки. Також не отримали ушкоджень електронні державні реєстри України.

Про це інформує прес-служба Держспецзв'язку.

Відзначається, що Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації контролює ситуацію з кібератакою.

"Сьогодні, 27 червня 2017 року, відбулася кібератака на ІТ-системи фінансового, енергетичного, транспортного та інших секторів критичної інфраструктури країни. Зараз ситуацію взято під контроль", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що під час боротьби з кіберзагрозою на практиці були відпрацьовані протоколи швидкого реагування, завдяки чому вдалося зупинити поширення в державному секторі шкідливого програмного забезпечення з робочою назвою PetyaRansomware (Petya.А), за функціями схожого на шифрувальника WannaCry.

На цей час у співпраці з міжнародними командами реагування на кіберінціденти проводиться нейтралізація джерел кіберзагроз за межами України.

Держспецзв'язку звертається з вимогою до всіх суб'єктів критичної інфраструктури і, особливо в установи державного сектора, забезпечити кіберзахист ІТ-систем.

Зазначено, що замовчування фактів кібератак і виявлених кіберінцідентів є неприпустимим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram