ГоловнаПолітика

Ощадбанк закінчить перерахування в бюджет грошей Януковича до кінця дня

Держказначейство отримає 40 млрд грн.

Ощадбанк закінчить перерахування в бюджет грошей Януковича до кінця дня
Фото: Андрей Степаненко

Ощадбанк до кінця дня закінчить переказування на рахунки Державного казначейства 1,5 млрд доларів, конфіскованих у колишнього президента Віктора Януковича і його оточення.

Про це на брифінгу повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"На цей момент встановлюється точна сума, скільки живих коштів, скільки ще залишається у вигляді цінних паперів. Але не менш ніж 1,5 млрд доларів, що приблизно дорівнює 40 млрд грн. Зараз йдуть фінансові операції з перерахування до Державного казначейства. Чому ця процедура триває так довго? Тому що мова про близько сотню рахунків, на яких члени злочинного угруповання Януковича розміщували цінні папери. Ця операція буде закінчена сьогодні. Я постійно на зв'язку з керівництвом Ощадбанку і зі слідчими та прокурорами, які перебувають у приміщенні банку", - сказав генпрокурор.

За його словами, в злочинному "общаку" Януковича перебували кошти, вкрадені в кожного українця.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко і секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у п'ятницю на спільному брифінгу повідомили, що набуло чинності рішення суду останньої інстанції про конфіскацію арештованих 1,5 млрд доларів Януковича і його оточення. Українські Новини з посиланням на джерело в силових структурах пишуть, що відповідне рішення виніс Краматорський міський суд Донецької області. Адвокат Януковича стверджує, що його клієнт не причетний до цих грошей.

У січні 2015 року Держфінмоніторинг повідомляв, що заблокував $1,42 млрд на рахунках компаній, пов'язаних з екс-президентом Януковичем, його близькими, чиновниками колишнього уряду і пов'язаними з ними особами. До червня обсяг заблокованих коштів перевищив $1,5 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram