ГоловнаПолітика

Порошенко назвав конфіскацію $1,5 млрд Януковича торжеством справедливості

Кошти підуть на зміцнення обороноздатності України.

Порошенко назвав конфіскацію $1,5 млрд Януковича торжеством справедливості
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів нараду з генеральним прокурором Юрієм Луценком і секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим і подякував їм за роботу в поверненні коштів, украдених колишнім президентом Віктором Януковичем і його оточенням.

Про це йдеться на сайті президента.

"Дуже важливо, що ми нарешті не піаримо наміри, а звітуємо про результати. Результатом є зарахування в державний бюджет суми, що дорівнює 40 млрд гривень", - підкреслив Порошенко.

"Про що це говорить? Про торжество справедливості. Тому що кожна копійка з цих 40 млрд була вкрадена з кишень кожного громадянина нашої країни і зараз відбувається акт справедливості щодо повернення цих коштів народу України. Прозоро й ефективно", - додав президент.

Він також зазначив, що важливе не тільки повернення коштів, важливо, аби злочинці опинилися на лаві підсудних.

"Мова йде про те, щоб злочинці, навіть якщо вони переховуються в Російській Федерації, опинилися на лаві підсудних і були засуджені українським судом. Тому я прошу цей темп продовжувати і в найкоротші терміни почати судове засідання проти колишнього президента Януковича і його зграї", - звернувся Порошенко до генпрокурора.

Говорячи про те, на що підуть конфісковані кошти, президент заявив, що передусім на зміцнення обороноздатності. Він має намір із цією пропозицією звернутися до Верховної Ради.

"Звичайно, я, як президент, звернуся до парламенту, уряд внесе відповідні пропозиції також. І парламентська коаліція, народні депутати приймуть надзвичайно важливе рішення, передусім про зміцнення обороноздатності нашої держави", - підкреслив Порошенко. Він також пообіцяв, що це не єдиний випадок конфіскації вкрадених грошей в Україну і кошти колишніх українських чиновників продовжать надходити в державний бюджет.

Нагадаємо, суд конфіскував у держбюджет 1,5 млрд доларів, які арештовано на рахунках Януковича і його оточення. У січні 2015 року Держфінмоніторинг повідомляв, що заблокував $1,42 млрд  на рахунках компаній, пов'язаних з Януковичем, його близькими, чиновниками колишнього уряду і пов'язаними з ними особами. До червня обсяг заблокованих коштів перевищив $1,5 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram