ГоловнаПолітика

Бюро ПАРЄ висловило недовіру Аграмунту

ПАРЄ поки що не має процедури відкликання президента з посади.

Бюро ПАРЄ висловило недовіру Аграмунту
Педро Аграмунт
Фото: ПАСЕ

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) висловило недовіру президенту Педро Аграмунту і заборонило йому здійснювати будь-які дії від імені асамблеї.

Про це повідомив депутат Верховної Ради, голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Президент ПАРЄ Аграмунт не написав заяви про відставку, не з'явився в Бюро і, відповідно, не зробив жодної заяви, обіцяної раніше. Бюро Асамблеї щойно абсолютною більшістю голосів висловило недовіру і відмовило в дозволі здійснювати візити, робити заяви й іншу активність від імені ПАРЄ", - написав Ар'єв.

Він також зазначив, що ПАРЄ не має процедури відкликання президента з посади, оскільки за весь час існування Асамблеї такої необхідності не було. Тепер же регламентний комітет, за його словами, повинен розробити цю процедуру.

Нагадаємо, делегації України, Данії та Польщі в ПАРЄ у своїй заяві закликали ПАРЄ оголосити несанкціонованим візит Аграмунта в Сирію з російською делегацією в березні. Пізніше до заяви приєдналися делегації Литви, Німеччини Австрії.

Аграмунт, своєю чергою, пояснив, що здійснив у березні візит у Сирію з російською делегацією як іспанський сенатор.

Як повідомляли, в разі відставки Аграмунта на посаду президента ПАРЄ буде претендувати віце-президент ПАРЄ і делегат від України Георгій Логвинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram