ГоловнаСвіт

Три делегації ПАРЄ заявили про незгоду з поїздкою президента Аграмунта в Сирію

Україна, Польща і Данія вимагають оголосити, що цей візит не був санкціонований ПАРЄ.

Три делегації ПАРЄ заявили про незгоду з поїздкою президента Аграмунта в Сирію
Фото: EPA/UPG

Делегації України, Польщі та Данії в Парламентській асамблеї Ради Європи оприлюднили заяву, в якій висловлюють незгоду з поїздкою президента ПАРЄ Педро Аграмунта в Сирію.

Про це йдеться в фейсбуці голови української делегації Володимира Ар'єва.

"Ми повністю відокремлюємо себе від вищезгаданого візиту до Сирії і закликаємо Парламентську Асамблею публічно й однозначно сповістити громадськість про те, що цей візит не був санкціонований Парламентською асамблеєю. Ми шкодуємо також, що робляться спроби використовувати цей візит як послання підтримки сирійської диктатури, яку ми вважаємо відповідальною за військові злочини. Ми твердо переконані, що на тлі звинувачень у корупції в Парламентській асамблеї, візит, організований російськими парламентаріями за нез'ясованих з фінансової точки зору обставин і представлений під егідою ПАРЄ, може ще більше нашкодити авторитету Асамблеї і підірвати довіру європейських громадян до цього загальноєвропейського міжпарламентського форуму", - сказано в заяві, яку опублікував Ар'єв.

Нагадаємо, 20 березня голова ПАРЄ іспанець Педро Аграмунт разом із депутатами Державної думи Росії побував у Сирії. Віце-президент ПАРЄ українець Георгій Логвинський після цього заявив, що українська делегація в ПАРЄ готує звернення до асамблеї з проханням роз'яснити мету, статус і джерела поїздки Аграмунта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram