ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Землю під "резиденцію Дмитра Медведєва" орендували менш ніж за долар на рік, - ЗМІ

Середня вартість оренди гектара землі в районі розташування прем'єрської дачі становить близько $35 тис. на рік.

Землю під "резиденцію Дмитра Медведєва" орендували менш ніж за долар на рік, - ЗМІ
Дмитрий Медведев и Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Понад 4000 гектарів землі в Івановській області, на яких, імовірно, розташована резиденція прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва, здали в оренду менш ніж за 40 рублів на рік ($0,7).

Про це йдеться у відповіді на депутатський запит, спрямований КПРФ в адміністрацію Івановської області, пише "Медуза" з посиланням на видання "Собеседник".

Як випливає з документа, орендарем ділянки є фірма "Оріон" (раніше вона називалася Керуюча компанія фонду "Дар"). Ділянку площею 4108,49 гектара компанія отримала в оренду на 49 років за результатами аукціону, в якому була єдиним учасником.

Орендна плата за всю ділянку встановлена для "Оріона" в розмірі 39 рублів 32 копійок на рік. Середня вартість оренди гектара землі в Івановській області, за даними "Собеседника", становить близько двох мільйонів рублів на рік ($35 тис.).

Виданню також стало відомо, що в 2014 році адміністрація Івановської області видала компанії "Оріон" дозвіл на доставку на орендовану ділянку землі 50 маралов (підвид благородного оленя) з Алтайського краю. Для тварин було збудовано вольєр площею 124 гектари.

Раніше "Собеседник" і Фонд боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального опублікували розслідування, в яких ішлося, що в Івановській області в районі міста Плесо розміщена "секретна резиденція" прем'єр-міністра Дмитра Медведєва.

За даними ФБК, облаштуванням резиденції в Івановській області займався фонд "Дар" на гроші, надані акціонерами компанії "Новатек". Фонд "Дар", за даними РБК, пов'язаний із дружиною Медведєва. Після 2011 року резиденцію передали Фонду збереження історико-культурної спадщини. Таким чином, відзначав ФБК, Медведєв формально не має стосунку до садиби, проте регулярно відвідує її.

Нагадаємо, в неділю, 26 березня, в Москві та низці міст РФ пройшли антикорупційні мітинги. Приводом стало розслідування Фонду боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального, який 2 березня опублікував матеріали про "корупційну імперію" прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва під назвою "Він для вас не Дімон". У фонді стверджують, що Медведєв і його оточення створили злочинну схему, засновану на благодійних фондах, якими керують друзі, однокурсники і довірені особи голови уряду. Учасники мітингів вимагали реакції російської влади на розслідування Навального. Однак на федеральних телеканалах і державних ЗМІ РФ протести особливо не висвітлювали, а по всіх містах пройшли масові затримання учасників акційЗатримано і самого Навального. У московському офісі ФБК силовики провели обшуки, а потім опечатали його.

Сам Медведєв у день антикорупційних протестів "непогано покатався на лижах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram