ГоловнаСвіт

Президент ПАРЄ прилетів у Сирію разом із депутатами Держдуми (оновлено)

Візит організувала російська сторона.

Президент ПАРЄ прилетів у Сирію разом із депутатами Держдуми (оновлено)
Фото: 1tv.ru

Голова ПАРЄ іспанець Педро Аграмунт у понеділок, 20 березня, прилетів у Сирію разом із депутатами Державної Думи, повідомляє російський "Первый канал".

За інформацією російських журналістів, разом з Аграмунтом прилетіли депутати з Чехії, Бельгії, Сербії та Італії. Причому стверджується, що візит організували представники Держдуми.

Делегатка України, перша віце-спікер Верховної Ради у своєму фейсбуці висловила обурення цією поїздкою.

"Російські ЗМІ повідомляють про візит президента ПАРЄ Аграмунта в Дамаск. Російські пропагандистські ЗМІ поширюють фото і відео Аграмунта, який спускається з трапа російського урядового літака... На сайті ПАРЄ в цей час немає жодної інформації про цей візит президента ПАРЄ. Чому? Соромиться? Він там як приватна особа, яку під ручки ведуть російські депутати, його друзі?" - заявила Геращенко.

Російські депутати в цей час не є членами ПАРЄ, оскільки повноваження делегації припинено.

Оновлення. Українська делегація в ПАРЄ готує звернення до асамблеї з проханням роз'яснити мету, статус і джерела фінансування візиту Аграмунта в Сирію разом з російським депутатами.

"Ми хочемо зрозуміти, не лише хто запросив і навіщо поїхав - нас цікавить, як поїхав. За нашою інформацією це був приватний літак РФ", - сказав народний депутат від фракції "Народний фронт", член української делегації, віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У світлі корупційних скандалів, в яких фігурують різні політики, в тому числі, можливо, це стосується президента ПАРЄ ... ми хочемо почути відповідь на питання, хто фінансував цей літак, це перебування, які були цілі цього перебування", - додав він.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року на осінній сесії ПАРЄ Аграмунт заявив, що асамблея повинна зробити все необхідне для повернення в пленарний зал представників Росії, які покинули ПАРЄ через санкції.

До обрання президентом 2016 року Аграмунт був головою Європейської народної партії в ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram