ГоловнаСвіт

Сирія збила ізраїльський безпілотник, - Jerusalem Post

Ізраїльська армія підтвердила, що дрон упав, але відкинула інформацію про те, що його збили.

Сирійська армія збила ізраїльський безпілотник над містом Ель-Кунейтра на південному заході Сирії.

Про це повідомляє видання Jerusalem Post із посиланням на телеканал Al Manar, який воно називає підконтрольним радикальному ліванському шиїтському угрупованню "Хезболла"

Армія оборони Ізраїлю, своєю чергою, підтвердила виданню, що дрон дійсно впав, але відкинула інформацію про те, що його збили.

Місто Ель-Кунейтра входить до списку так званих "покинутих" міст Сирії. Воно майже безлюдне і розташоване в нейтральній демілітаризованій смузі між ізраїльським і сирійським кордоном.

Конфлікт між двома країнами загострився після того, як 17 березня сирійські ППО обстріляли ізраїльську авіацію, яка завдавала ударів по території Сирії. Системи протиракетної оборони Ізраїлю змогли перехопити одну з випущених ракет.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що метою авіаударів по Сирії було запобігання поставок зброї "Хезболлі".

Після обстрілу літаків міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман пригрозив знищити сирійські системи протиповітряної оборони "наступного разу, коли Сирія використовуватиме системи ППО" в подібний спосіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram