ГоловнаПолітика

Україна не буде припиняти постачання води в "ЛДНР" з гуманітарних міркувань

На непідконтрольну територію надходить 70% води.

Україна не буде припиняти постачання води в "ЛДНР" з гуманітарних міркувань

Україна не припинятиме постачання води на непідконтрольні території Донецької та Луганської областей з гуманітарних міркувань, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

"З гуманітарного (погляду - ред.) в жодному разі Україна не може на це піти і не буде на це йти. Узагалі-то весь цей період саме українська сторона підтримує функціонування цієї системи (водопостачання - ред.), яка забезпечує наших громадян по обидва боки від лінії (розмежування)", - сказав він в ефірі "5 каналу" в четвер, відповідаючи на питання про можливість припинення водопостачання непідконтрольних територій.

Міністр зазначив, що раніше на непідконтрольну територію надходило близько 90% води водопостачального підприємства, зараз ця частка зменшилася до 70%.

При цьому міністр підкреслив, що підприємство, яке замовляє у КП "Вода Донбасу" поставки на непідконтрольні території, працює в українському правовому полі.

Нагадаємо, 25 квітня компанія "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) припинила постачання електроенергії в неконтрольовану частину Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram