ГоловнаПолітика

Захист Насірова оскаржить рішення суду в ЄСПЛ

Солом'янський суд продовжив запобіжний захід для Насірова на два місяці.

Захист Насірова оскаржить рішення суду в ЄСПЛ
Фото: Макс Требухов

Захист відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова оскаржить рішення про продовження йому запобіжного заходу у Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ).

Про це повідомив після засідання Солом'янського райсуду Києва адвокат Ігор Степанов.

"Ми готуємо документи для подачі в ЄСПЛ. Максимальну кількість порушень, яка зашкалює, буде відправлено туди, і ЄСПЛ дасть оцінку. Є два яскравих прецеденти – це "справа Луценка проти України" і "справа Тимошенко проти України" в частині затримання, які були програні Україною. Тому ми впевнено себе почуваємо і чим більше зберемо процесуальних порушень з боку слідства і судів, тим сильніша у нас буде позиція в ЄСПЛ", - сказав він.

Ще один адвокат Насірова Андрій Кузьменко додав, що сторона захисту повністю довела, що ризиків, зазначених в клопотанні сторони обвинувачення, не існує.

"Але, на жаль, суд ухвалив таке рішення. Ми з ним не згодні. Воно не підлягає процесуальному оскарженню, але тим не менш у нас ще є європейський суд з прав людини, який, ми більш ніж упевнені, дасть відповідну кваліфікацію подібним обставинам. Ми також сподіваємося, що досудове розслідування закінчиться у ці два місяці, хоча неодноразово заявлялося, що до травня воно буде завершене. Протягом всього цього часу ми (захист Насірова) не вживали ніяких дій на затягування процесу і не збираємося цього робити. Навпаки, ми зацікавлені, щоб якнайшвидше передати справу до суду і довести вже у судовому засіданні", - заявив Кузьменко.

Нагадаємо, сьогодні Солом'янський райсуд продовжив запобіжний захід для Насірова на два місяці.

Насірова зобов'язали носити електронний браслет, віддати документи, які дозволяють йому покидати країну, повідомляти детективу, прокурору чи суду про зміну свого місця проживання, прибувати до детектива, прокурора або слідчого судді на першу вимогу, а також утримуватися від спілкування зі свідками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram