ГоловнаПолітика

Українська делегація має намір домагатися відставки голови ПАРЄ, - Гончаренко

"Ми будемо чинити тиск, щоб усі відчули, що співпраця з РФ є токсичною".

Українська делегація має намір домагатися відставки голови ПАРЄ, - Гончаренко

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) домагатиметься відставки президента Асамблеї Педро Аграмунта.

Про це заявив член делегації, народний депутат Олексій Гончаренко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Дуже важливе питання, яке цього разу розглядатимуть, - це діяльність президента ПАРЄ Аграмунта, який, на жаль, неодноразово робив проросійські заяви. Ми хочемо домогтися того, щоби як мінімум були виголошені вибачення і щоб ця ситуація не повторилася в майбутньому. Ми будемо боротися, я особисто і дуже багато членів української делегації вважаємо, що пан Аграмунт повинен піти у відставку", - сказав Гончаренко.

Він також зазначив, що немає процедури, за якою можна було б відкликати Аграмунта до кінця року, але, на думку Гончаренка, голова ПАРЄ міг би це зробити добровільно.

"Ми будемо чинити тиск на нього через політичні групи, виступи, щоб усі відчули, що співпраця з Росією є токсичною. Крім того, українська делегація запланувала кілька подій: демонстрацію фільму про події в Україні, інформування про наших полонених, ув'язнених", - додав нардеп.

Нагадаємо, Педро Аграмунта було обрано головою ПАРЄ в січні 2016 року, він пропрацює на цій посаді до 2018 року. Він змінив на цій посаді Анн Брассер.

У жовтні 2016 року на осінній сесії ПАРЄ Аграмунт заявив, що Асамблея повинна зробити все необхідне для повернення в пленарний зал представників Росії, які залишили ПАРЄ через санкції. У березні 2017 року Аграмунт відвідав Сирію разом з депутатами Державної думи РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram