ГоловнаПолітика

Українська сторона не несе відповідальності за інцидент з місією ОБСЄ під Луганськом, - Лубківський

Україна дотримувалася режиму "тиші", вважає координатор руху "Справедливість".

Українська сторона не несе відповідальності за інцидент з місією ОБСЄ під Луганськом, - Лубківський

Українська сторона не несе відповідальності за інцидент із місією ОБСЄ під Луганськом, заявив в ефірі каналу 112.ua координатор руху "Справедливість", посол Маркіян Лубківський.

"Інцидент із підривом автомобіля місії ОБСЄ стався на непідконтрольній Україні території. Українська сторона дотримувалася режиму «тиші» - режиму припинення вогню, тому не несе відповідальності за те, що сталося зі спостерігачами", - наполягає Лубківський.

За словами дипломата, вітчизняне МЗС має "скористатися нагодою" і дати оцінку того, що відбувається.

"Це обурливий випадок. Я не пам'ятаю подібних інцидентів за весь час проведення АТО. Нам важлива місія ОБСЄ. Обидві сторони гарантують безпеку місії. І цього разу ми не повинні закривати очі на таке кричуще порушення домовленостей. Це неприпустимі речі", - зауважив він.

Нагадаємо, на окупованій частині Луганської області підірвався автомобіль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Інцидент забрав життя одного спостерігача, ще двоє зараз у лікарні. Загинув громадянин Великобританії Джозеф Стоун і було контужено громадянку Німеччини Іву Гнелін. В ОБСЄ шоковані цією новиною і закликають покарати винуватих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram