ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ продовжить працювати на Донбасі, незважаючи на загибель спостерігача

Сьогодні голова місії Апакан відвідає місце підриву автомобіля спостерігачів.

ОБСЄ продовжить працювати на Донбасі, незважаючи на загибель спостерігача
Фото: facebook.com/oscesmmu

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі Ертурул Апакан відвідає район селища Пришиб Луганської області, де напередодні підірвався автомобіль спостерігачів.

Про це йдеться в заяві Апакана, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні я їду в цей район, щоб висловити свою підтримку спостерігачам і краще зрозуміти ситуацію", - йдеться в повідомленні.

Апакан закликав сторони до встановлення стійкого режиму припинення вогню, відведення озброєнь, повного розмінування, а також притягнення до відповідальності винуватих за встановлення мін на шляху проходження патруля СММ.

"Незважаючи на цю трагедію, ми, як і раніше, прихильні виконанню нашого мандата і сприянню забезпеченню миру для народу України", - наголосив Апакан.

Нагадаємо, в неділю на території, підконтрольній бойовикам "ЛНР", підірвався автомобіль спостерігачів ОБСЄ. В результаті вибуху загинув співробітник місії, громадянин США, ще двоє - громадянин Чехії і громадянин Німеччини отримали поранення.

Петро Порошенко закликав ретельно розслідувати інцидент і покарати винуватих. Президент наголосив, що спостерігачі повинні мати безперешкодний доступ для проведення моніторингу в зоні АТО. МЗС України вважає підрив автомобіля ОБСЄ спробою Росії залякати спостерігачів.

Держдеп США закликав Росію вплинути на підтримуваних нею бойовиків ОРДЛО, щоб ті зробили перший крок до відновлення миру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram