ГоловнаСуспільствоВійна

МЗС розцінило підрив автомобіля ОБСЄ як спробу Росії залякати спостерігачів

Україна пообіцяла зробити все можливе, щоб установити винуватців.

МЗС розцінило підрив автомобіля ОБСЄ як спробу Росії залякати спостерігачів
Фото: http://zakonplus.com.ua

Міністерство закордонних справ України розцінило підрив автомобіля патруля спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ) в Луганській області як спробу Росії залякати спостерігачів.

Про це йдеться в коментарі українського МЗС.

"Розглядаємо серйозний інцидент, що стався на території, контрольованій підтримуваними Росією незаконними збройними формуваннями, як підтвердження спроб Москви і її маріонеток залякати спостерігачів ОБСЄ, звести нанівець зусилля України і СММ зі стабілізації ситуації на лінії розмежування. Закликаємо Росію виконувати свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей і вжити всіх невідкладних заходів з тим, щоб негайно припинити провокації проти спостерігачів ОБСЄ, а також гарантувати повну їхню безпеку і безперешкодний доступ СММ до всієї окупованої території ОРДЛО, аж до тимчасово неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону", - сказано в заяві.

Уряд України гарантує зробити все можливе для негайного та всебічного розслідування цього вибуху.

Нагадаємо, що 23 квітня автомобіль місії ОБСЄ наїхав на міну біля села Пришиб (правий берег Сіверського Дінця). У результаті вибуху загинув громадянин Великобританії Джозеф Стоун. Також у результаті вибуху було контужено громадянку Німеччини Іву Гнелін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram