ГоловнаСуспільствоВійна

МЗС Німеччини закликало бойовиків припинити напади на спостерігачів ОБСЄ в Україні

"В інтересах всіх - щоб спостерігачі ОБСЄ могли виконувати свою важливу і небезпечну роботу".

МЗС Німеччини закликало бойовиків припинити напади на спостерігачів ОБСЄ в Україні

Німеччина закликала бойовиків припинити напади на представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель, повідомляється на сайті відомства

"Зараз сталося те, чого доводилося побоюватися протягом багатьох років. Я глибоко стривожений новинами зі Сходу України. Це жахлива трагедія, що сьогодні загинув спостерігач ОБСЄ і ще двоє були поранені. Той, хто хотів допомогти досягти миру і припинення бойових дій, сьогодні втратив своє життя... Напади і необґрунтовані звинувачення, особливо з боку сепаратистів, повинні припинитися. В інтересах всіх, насамперед, конфліктуючих сторін уздовж лінії зіткнення, щоб спостерігачі ОБСЄ могли виконувати свою важливу і водночас складну і небезпечну роботу", - заявив Габріель. Він також висловив співчуття родичам загиблого і місії ОБСЄ в зв'язку з втратою співробітника.

Нагадаємо, сьогодні в районі селища Пришиб, контрольованого бойовиками "ЛНР", підірвався автомобіль місії ОБСЄ. В результаті один співробітник місії загинув, ще троє отримали поранення.

Голова ОБСЄ Себастьян Курц пообіцяв провести належне розслідування та притягнути винних до відповідальності.

Президент Петро Порошенко закликав провести ретельне розслідування інциденту і покарати винних. Президент підкреслив, що спостерігачі повинні мати безперешкодний доступ для проведення моніторингу в зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram