ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ЛНР" погрожували спостерігачам ОБСЄ обстрілом

Ніхто зі співробітників місії не постраждав.

Бойовики "ЛНР" погрожували спостерігачам ОБСЄ обстрілом
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ) повідомила, що 24 березня бойовики погрожували спостерігачам обстрілом.

Про це йдеться в звіті місії.

24 березня о 12:10 патруль місії в складі чотирьох співробітників на двох броньованих автомобілях зупинився на покинутій автобусній зупинці приблизно за 800 метрів на захід від населеного пункту Знаменка, підконтрольного "ЛНР" (36 км на північний захід від Луганська) для проведення моніторингу дотримання режиму припинення вогню.

Виходячи з автомобілів, спостерігачі почули вісім одиночних пострілів зі стрілецької зброї.

"У радіусі 20 метрів від патруля місії перебували троє чоловіків в камуфляжі. Спостерігачі впізнали в одному з них члена "ЛНР". У іншого чоловіка був автомат АК-47. Спостерігачі повідомили йому про свої наміри. Менше ніж через хвилину члени патруля місії почули, як третій чоловік, який перебував на відстані близько 20 метрів на захід від них, звів курок пістолета (невизначеного типу). Потім він зробив один постріл в повітря і крикнув російською: "Їдьте ... швидше, міномет працює!" - йдеться в звіті.

Члени патруля не бачили і не чули мінометного вогню.

З міркувань безпеки спостерігачі повернулися до своїх автомобілів і покинули місце. Ніхто зі співробітників місії не постраждав. Автомобілі пошкоджені не були.

Місія поінформувала Спільний центр контролю та координації режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК) про цей інцидент.

Нагадаємо, 17 березня бойовики "ДНР" обстріляли патруль місії ОБСЄ в районі Ясинуватої Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram