ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики передали тіло загиблого спостерігача ОБСЄ українській стороні

Чи будуть українські правоохоронці мати доступ до розслідування, поки що невідомо.

Бойовики передали тіло загиблого спостерігача ОБСЄ українській стороні
Архивное фото
Фото: rbc.ua

Тіло загиблого спостерігача Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ евакуйовано на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомив прес-офіцер української сторони Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) Дмитро Струтинський в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Згідно зі встановленими правилами і зверненням представників СММ ОБСЄ, українською стороною СЦКК було опрацьовано питання про затвердження "режиму тиші" на напрямку Первомайськ-Молодіжне-Попасна та надання коридору для евакуації тіла загиблого. Вчора близько 22:00 тіло було евакуйовано на територію, підконтрольну Україні", - сказав він.

За словами Струтинського, розслідування інциденту - в межах компетенції місії ОБСЄ. Чи будуть українські правоохоронці мати доступ до слідчих дій, поки що невідомо.

Нагадаємо, в неділю на території ОРЛО підірвався автомобіль спостерігачів ОБСЄ. У результаті вибуху загинув співробітник місії, громадянин США, ще двоє - громадянин Чехії і громадянин Німеччини - госпіталізовані в лікарню в Луганську.

Петро Порошенко закликав ретельно розслідувати інцидент і покарати винних. Президент підкреслив, що спостерігачі повинні мати безперешкодний доступ для проведення моніторингу в зоні АТО. МЗС України розцінило підрив автомобіля ОБСЄ як спробу Росії залякати спостерігачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram