ГоловнаСуспільствоВійна

Підрив автомобіля ОБСЄ на Донбасі кваліфікували як теракт

Розслідування перебуває на контролі прокурора Луганської області.

Підрив автомобіля ОБСЄ на Донбасі кваліфікували як теракт

Прокуратура Луганської області розслідує як терористичний акт кримінальне провадження за фактом вибуху автомобіля ОБСЄ в Луганській області, в результаті якого загинув спостерігач місії.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

"У результаті вибуху загинув представник медичного персоналу СММ ОБСЄ, громадянин США, і отримала поранення у вигляді контузії громадянка Німеччини. За цим фактом управлінням Служби безпеки відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт, що спричинив загибель людини)", - йдеться в повідомленні.

Перебіг розслідування кримінального провадження перебуває на контролі прокурора області.

Санкція ч. 3 ст. 258 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без неї.

Нагадаємо, в неділю на території, підконтрольній бойовикам "ЛНР", підірвався автомобіль спостерігачів ОБСЄ. У результаті вибуху загинув співробітник місії, ще двоє отримали поранення.

Президент Петро Порошенко закликав ретельно розслідувати інцидент і покарати винних. Він підкреслив, що спостерігачі повинні мати безперешкодний доступ для проведення моніторингу в зоні АТО. МЗС України розцінило підрив автомобіля ОБСЄ як спробу Росії залякати спостерігачів.

Держдеп США закликав Росію вплинути на підтримуваних нею бойовиків ОРДЛО, щоб ті зробили перший крок до відновлення миру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram