ГоловнаПолітика

В АП спростували повідомлення російських ЗМІ про таємну розмову Порошенка і Путіна

Єдина розмова в квітні відбулась 18 числа у "нормандському форматі".

В АП спростували повідомлення російських ЗМІ про таємну розмову Порошенка і Путіна
Фото: president.gov.ua

Прес-служба Адміністрації Президента спростувала інформацію російських засобів масової інформації про телефонну розмову президента Росії Володимира Путіна та президента України Петра Порошенка.

Про це йдеться в коментарі прес-служби Адміністрації.

"Інформація, поширена російським виданням "Коммерсантъ" є брехнею. Єдина розмова у квітні відбулася 18 числа у "нормандському форматі", про що було повідомлено в спільному прес-релізі чотирьох прес-служб", - сказано в повідомленні.

У п'ятницю російське видання "Коммерсант" з посиланням на джерела повідомило, що в першій половині квітня Порошенко і Путін розмовляли по телефону, і продовжують контакти, однак не афішують їх.

Згідно з повідомленням "Коммерсанта", телефонна розмова тривала близько 20 хвилин і відбулася з ініціативи української сторони.

Також Президенти обговорювали обмін полонених, поставки на Донбас продуктів харчування, води і електроенергії, а також виплату українських пенсій жителям самопроголошеної "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки".

Як повідомлялося, в березні в Адміністрації президента України підтвердили переговори з Путіним під час ескалації в Авдіївці. Переговори пройшли в координації з європейськими партнерами за "нормандським" форматом. Через безрезультативність цих розмов окремого повідомлення не було, підсумували в прес-службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram