ГоловнаПолітика

Порошенко доручив прикордонникам забезпечити відсутність черг після отримання безвізу

Президент пообіцяв дати завдання здешевити транспортне сполучення з Європою.

Порошенко доручив прикордонникам забезпечити відсутність черг після отримання безвізу
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко доручив Державній прикордонній службі забезпечити відсутність черг на кордоні у зв'язку з очікуваним отриманням Україною безвізового режиму з Європейським Союзом з 11 червня.

Про це він повідомив під час відвідин головного центру зв'язку, автоматизації та захисту інформації Держприкордонслужби.

"11 червня, постукаємо по дереву, безвізовий режим повинен набути чинності і українці зможуть вільно подорожувати. Потік громадян України, які будуть подорожувати до Європи, точно зросте, збільшиться і навантаження на Державну прикордонну службу. Ставлю вам завдання: забезпечити високоякісне обслуговування державним сервісом під час перетину державного кордону громадян України та наших гостей, не допустити появи черг, у яких довгі години українці чекатимуть, щоб перетнути кордон", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що не можна допустити, щоб черги біля посольств в очікуванні отримання віз перемістилися до пунктів перетину кордону.

Порошенко також пообіцяв, що дасть завдання здешевити транспортне сполучення з Європою, зокрема запустивши в Україну європейські авіакомпанії-лоукостери.

Нагадаємо, 6 квітня Європарламент схвалив надання безвізового режиму для України. 26 квітня Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (COREPER) схвалив включення України до переліку третіх країн, які не потребують віз. Наступним процедурним кроком стане голосування за законопроект Радою ЄС, що орієнтовно відбудеться 11 травня.

Після цього відбудеться підписання (17 травня) і публікація рішення в офіційному журналі ЄС (22 травня). Фактично безвізовий режим набуде чинності через 20 днів після публікації - орієнтовно 11 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram