ГоловнаПолітика

В ЮНЕСКО вирішили продовжити моніторинг дотримання прав людини в Криму

Це сьоме поспіль рішення Виконкому з проблематики Криму з моменту незаконної окупації півострова РФ.

В ЮНЕСКО вирішили продовжити моніторинг дотримання прав людини в Криму
Фото: EPA/UPG

Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) вирішила продовжити моніторинг дотримання прав людини в анексованому Росією Криму.

Про це інформує прес-центр Міністерства закордонних справ.

Згідно з повідомленням, 28 квітня на засіданні Комісії з питань програми і зовнішніх відносин 201-ї сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО, яка проходить в Парижі, було прийнято рішення "Моніторинг ситуації в Автономній Республіці Крим (Україна)".

"Сьоме поспіль з моменту незаконної окупації півострова Російською Федерацією рішення Виконкому з проблематики Криму передбачає продовження моніторингу ситуації в Криму і Севастополі в сфері компетенції ЮНЕСКО і підготовку Генеральним директором ЮНЕСКО відповідної доповіді, яка буде розглянута на наступній сесії Виконавчої ради в жовтні", - йдеться в повідомленні .

Відзначається, що на підтримку України виступили делегації США, Європейського Союзу та Туреччини, які відзначили підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, вітали прогрес в діалозі з Секретаріатом ЮНЕСКО щодо впровадження безпосереднього моніторингу з боку організації на півострові і висловили готовність контролювати динаміку цього процесу.

Нагадаємо, 19 квітня Гаазький суд ухвалив, що Росія порушує права людини в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram