ГоловнаПолітика

Адвокат спростовує причетність Януковича до конфіскованих $1,5 млрд

Позов до LB.ua і Ощадбанку буде доповнено вимогою спростувати цю інформацію.

Адвокат спростовує причетність Януковича до конфіскованих $1,5 млрд
Виктор Янукович
Фото: EPA/UPG

Адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк спростовує причетність екс-президента до конфіскованих 1,5 млрд доларів.

"Я повністю спростовую цю інформацію. На сьогодні у зв'язку з її активним поширенням захистом навіть був поданий позов до Печерського суду про її спростування. На руках у мене є виписки з рахунків Віктора Януковича в Ощадбанку, там зовсім інша сума. Йдеться про 28 млн грн, які арештовані і які не конфіскуються зараз. Це гроші його особистого рахунку, його особисті заощадження, з яких були сплачені всі податки. Тому остання активно поширювана інформація про арешт коштів, про їхню конфіскацію і вилучення повністю не відповідає дійсності", - сказав Сердюк в ефірі телеканалу "112 Україна".

За словами адвоката, позов до LB.ua й Ощадбанку про захист честі й гідності буде доповнений ще однією вимогою - спростувати інформацію про конфіскацію нібито раніше арештованих 1,5 млрд доларів, яких не існує.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко і секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у п'ятницю на спільному брифінгу повідомили, що набуло чинності рішення суду останньої інстанції про конфіскацію арештованих 1,5 млрд доларів Януковича і його оточення. Українські Новини з посиланням на джерело в силових структурах пишуть, що відповідне рішення виніс Краматорський міський суд Донецької області.

У січні 2015 року Держфінмоніторинг повідомляв, що заблокував $1,42 млрд на рахунках компаній, пов'язаних з екс-президентом Януковичем, його близькими, чиновниками колишнього уряду і пов'язаними з ними особами. До червня обсяг заблокованих коштів перевищив $1,5 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram