ГоловнаПолітика

Луценко назвав Кулика ефективним прокурором

"Цей кіт приніс дуже потрібну здобич для українського народу".

Луценко назвав Кулика ефективним прокурором
Фото: Сергей Нужненко

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає військового прокурора АТО Костянтина Кулика, якого підозрюють у незаконному збагаченні, ефективним співробітником.

Під час брифінгу в п'ятницю він дав зрозуміти, що Кулик причетний до сьогоднішнього рішення про конфіскацію 1,5 млрд доларів в оточення Віктора Януковича.

"Він ефективний співробітник прокуратури, що довів сьогоднішнім результатом. Не важить, якого кольору кішка, якщо вона приносить видобуток. У цьому випадку, якщо кішка не вчинила жодних злочинів, а на чиюсь думку - чорна, вона мені потрібна. Якщо вона не зробила жодних злочинів... Цей кіт приніс дуже потрібну здобич для українського народу", - сказав Луценко.

Він додав, що пам'ятає про кримінальне провадження, яке розслідувало НАБУ щодо Кулика. Але, підкреслив Луценко, обвинувального рішення суду поки що не було.

"Допоки провина людини не встановлена, людина чиста. Те саме стосується і Кулика... Я знаю, що зараз йде суд. Якщо він встановить його провину, то він буде звільнений з органів прокуратури", - пообіцяв Луценко.

Нагадаємо, що Кулику інкриміновано вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368-2 КК України (незаконне збагачення), зокрема купівля дорогої нерухомості, що не відповідає рівню його доходів. Крім того, Кулик не вказав в декларації за 2013 рік авто Toyota Land Cruiser 100, яким він почав користуватися 2010 року на підставі довіреності, виданої Жиліним Володимиром - батьком одного з лідерів терористичної організації "Оплот" Євгена Жиліна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram