ГоловнаПолітика

Колишнього заступника міністра палива та енергетики України Кирюшина затримали в Грузії

Він проходить як співучасник у справі Курченка.

Колишнього заступника міністра палива та енергетики України Кирюшина затримали в Грузії
Фото: oilnews.com.ua

25 березня в Грузії за запитом України затримали колишнього заступника міністра палива та енергетики Ігора Кірюшина, який проходить у справі про розкрадання скрапленого газу Сергієм Курченком. 28 березня його взяли під арешт для ухвалення рішення про екстрадицію.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у своєму фейсбуці.

Він написав, що Кирюшина підозрюють у співучасті в заволодінні майном ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укргазвидобування" на загальну суму понад 2 млрд гривень. Мова йде про те, що Кирюшин при Януковичі входив у аукціонний комітет з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, який допомагав Курченку купувати за заниженою ціною скраплений газ "Укргазвидобування" і "Укрнафти".

У 2009-2011 роках Кирюшин обіймав посаду заступника міністра палива і енергетики.

Нагадаємо, що взимку 2017 року колишній заступник міністра економіки Олександр Сухомлин, якого затримали у цій же справі, пішов на угоду зі слідством, дав свідчення проти колишнього президента Віктора Януковича та його оточення і погодився сплатити 22 млн гривень до бюджету України.

Справу проти Сухомлина порушили за статтею 255 (створення злочинної організації) і 191 (розкрадання держвласності в особливо великих розмірах). За версією слідства, Сухомлин був одним з організаторів схеми з розкрадання скрапленого газу олігархом Курченком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram