ГоловнаПолітика

Чоловіка українського дипломата відправили під суд за контрабанду

Самій Оксані Лищишин, вочевидь, кримінальне покарання не загрожує.

Чоловіка українського дипломата відправили під суд за контрабанду

Прокуратура Закарпатської області передала в суд обвинувальний акт стосовно чоловіка колишнього першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Лищишин. Рік тому він намагався перевезти через кордон під виглядом дипломатичного вантажа понад 5,6 тис. блоків цигарок.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

Звинувачуваному інкримують ч. 1 ст. 353 (самовільне привласнення владтних повноважень, загрожує штрафом або арештом на термін до шести місяців, або обмеженням волі на термін до трьох років), ч. 4 ст. 358 (використання свідомо підробленого документа, карається штрафом або арештом на термін до шести місяців, або обмеженням волі на термін до двох років) КК України.

Нагадаємо, 21 травня 2016 року працівники Закарпатської митниці затримали чоловіка під час спроби незаконного переміщення через держкордон близько 60 тис. пачок контрабандних цигарок. Як з'ясувалося, автомобіль, на якому перевозили контрабанду, належить посольству України в Словаччині. За кермом був житель Києва Сергій Лищишин - чоловік першого секретаря посольства Оксани Лищишин.

Він назвався дипломатичним кур'єром і пред'явив свідомо підроблений документ - лист посольства України в Словаччині, підписаний від імені своєї дружини - першого секретаря посольства та скріплений відбитком печатки консульського відділу.

Однак митники зв'язалися з Міністерством закордонних справ України та отримали дозвіл на огляд мікроавтобуса.

Після інциденту МЗС відкликало Лищишин в Україну і призначило службове розслідування. Її було звільнено з дипломатичної служби через кілька місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram