ГоловнаПолітика

Сестра загиблого в Іл-76 десантника повернула Порошенку орден брата

Напередодні президент підтримав винного в трагедії генерала Назарова.

Сестра десантника Іллі Гайдука, який загинув у збитому бойовиками літаку Іл-76 в червні 2014 року, повернула президентові орден брата, оскільки Петро Порошенко підтримав винного в трагедії генерала.

Про це Іляна Гайдук написала в Facebook.

"Петро Олексійович, у відповідь на Вашу відкриту підтримку генерала В. Назарова, засудженого в службовій недбалості, що призвело до загибелі 49 воїнів, хочу повернути Вам орден "За мужність" третього ступеня, котрий дали Ви моєму братові посмертно", - написала вона.

Іляна Гайдук нагадала голові держави, що провину Віктора Назарова, який навіть не є бойовим генералом, довели прокуратура і суд.

Нагадаємо, напередодні Петро Порошенко прокоментував вирок генералу Назарову у справі про збитий в аеропорту Луганська ІЛ-76, зазначивши, що оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові фахівці, військові експерти і військові судді, а не цивільні. У зв'язку з цим президент запропонував відновити спеціальні військові суди.

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області засудив генерал-майора Віктора Назарова до 7 років позбавлення волі за катастрофу військового літака Іл-76, яка сталася 14 червня 2014 року в аеропорту Луганська. Тоді загинули 49 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram